יום שבת, 11.01.2025 שעה 15:48
ליגה אנגלית 24-25
4619-4719ליברפול1
4018-3920ארסנל2
4019-2920נוטינגהאם פורסט3
3624-3920צ'לסי4
3522-3420ניוקאסל5
3427-3620מנצ'סטר סיטי6
3323-3020בורנמות'7
3232-3020אסטון וילה8
3027-3020פולהאם9
2829-3020ברייטון10
2735-3820ברנטפורד11
2430-4220טוטנהאם12
2328-2320מנצ'סטר יונייטד13
2339-2420ווסטהאם14
2128-2120קריסטל פאלאס15
1725-1519אברטון16
1645-3120וולבס17
1635-2020איפסוויץ'18
1444-2320לסטר19
644-1220סאות'המפטון20
לוח משחקים
  • ברנטפורד
  • שלישי, 14/01, 21:30
  • מנצ'סטר סיטי
  • ווסטהאם
  • שלישי, 14/01, 21:30
  • פולהאם
  • צ'לסי
  • שלישי, 14/01, 21:30
  • בורנמות'
  • נוטינגהאם פורסט
  • שלישי, 14/01, 22:00
  • ליברפול
  • אברטון
  • רביעי, 15/01, 21:30
  • אסטון וילה
  • לסטר
  • רביעי, 15/01, 21:30
  • קריסטל פאלאס
  • ניוקאסל
  • רביעי, 15/01, 21:30
  • וולבס
  • ארסנל
  • רביעי, 15/01, 22:00
  • טוטנהאם
  • איפסוויץ'
  • חמישי, 16/01, 21:30
  • ברייטון
  • מנצ'סטר יונייטד
  • חמישי, 16/01, 22:00
  • סאות'המפטון

תנו למשחקים להתחיל: הפרמייר ליג יוצאת לדרך

הליגה חוזרת וזה הזמן להתמקד - האם ארסנל וליברפול ידיחו את סיטי מהכס, הפרויקטים הנוצצים של הליגה ומה עם צ'לסי ויונייטד? וגם: זמן לניחושים

|
סלאח, האברץ, הולאנד ופאלמר (רויטרס)
סלאח, האברץ, הולאנד ופאלמר (רויטרס)

יורו 2024 כבר התחיל והסתיים, המשחקים האולימפיים בפאריס סיפקו לנו מגוון דרמות ושיא מדליות ישראלי, אך כשהכול כבר נגמר הגיע הזמן לחזור למנה העיקרית – הליגות הגדולות באירופה. אחת הליגות המסקרנות ביותר, הליגה האנגלית, חוזרת ואיתה הרבה שינויים וסימני שאלה.

כמו כל קיץ, גם הפעם הפרמייר ליג הייתה הליגה שהוציאה הכי הרבה כסף על העברות, אלא שבניגוד למה שהתרגלנו, למנצ’סטר סיטי לא היה חלק גדול בדבר. למרות זאת, היא כרגיל מגיעה כפייבוריטית להמשיך את שושלת האליפויות, וכמובן שהחידה המרכזית של העונה תהיה כמו בעונה שעברה – האם ארסנל וליברפול מסוגלות להוריד אותה מכס המלכות?

בנוסף, גם ההתקדמות של צ’לסי ומנצ’סטר יונייטד עשויה לקבל תפנית, ניוקאסל וטוטנהאם ינסו לזנק למעלה בטבלה, אסטון וילה תצטרך לג’נגל עם ליגת האלופות, ווסטהאם תנסה להוכיח עם פרויקט נוצץ וחדש, קריסטל פאלאס תשאף לא להפוך לאופנה חולפת, ברייטון תצא לדרך חדשה ובקיצור – יש הרבה למה לחכות.

גבריאל חסוס וקול פאלמר (רויטרס)גבריאל חסוס וקול פאלמר (רויטרס)

כדי להתכונן לעונה בצורה הטובה ביותר, התמקדנו ב-11 הקבוצות שצפויות להיות המובילות בליגה בעונה הקרובה, ועשינו זאת – איך לא – במסגרת של ניחושים איפה כל אחת מהן תסיים בטבלה. אז למה צריך לצפות? קדימה, יוצאים לדרך.

מקום 11 – ברייטון

רכש משמעותי – יאנקובה מינטה, בריאן גרודה ומאטס וויפר.
עזיבות משמעותיות – פסקל גרוס ודניז אונדב.

השחפים היו הלהיט של הפרמייר ליג בעונת 2022/23 כשסיימו במקום השישי וכולם ציפו רק לעלייה, בפועל העונה האחרונה שלהם הייתה מאכזבת ומלאת פציעות. את 2023/24 הם סיימו במקום ה-11 בלבד, ואם זה לא מספיק עברו שינוי משמעותי בקיץ עם חילופי המאמנים כשאת מקומו של רוברט דה זרבי תפס פביאן הורצלר הגרמני.

בעונה הקרובה הם יקוו להימנע מפציעות ולנצל את הסגל הבאמת איכותי שלהם, אותו הם חיזקו עם רכישתם המרשימה של יאנקובה מינטה ובריאן גרודה שיצטרפו לחלק ההתקפי. למרות זאת, את הנעליים של פסקל גרוס שעזב לדוטרמונד יהיה קשה למלא, ועם עומס האיכות של הפרמייר ליג עונת חילוף המאמנים לא תהיה טובה מקודמתה והם יישארו במקום ה-11.

פסקל גרוס, יהיה קשה להסתדר בלעדיו (רויטרס)פסקל גרוס, יהיה קשה להסתדר בלעדיו (רויטרס)

מקום 10 – ווסטהאם

רכש משמעותי: ניקלאס פולקרוג, קריסנסיו סאמרוויל, מקס קילמן, ז’אן קלייר טודיבו, ארון וואן ביסאקה, לואיס גוליירמה וגידו רודריגז.
עזיבות משמעותיות: אין.

הפרוייקט הנוצץ והמסקרן של הקיץ יוצא לדרך חדשה. דייויד מויס עזב, ג’ולן לופטגי הגיע במקומו וינסה לבנות משהו חדש. בשביל זה הקבוצה פתחה את הארנק עם רכשים נוצצים והפתיעה עם צירוף ניקלאס פולקרוג, כשעוד יותר חשובה העובדה שלא הייתה שום עזיבה משמעותית הקיץ.

אז יחד עם אדסון אלברז, מוחמד קודוס, לוקאס פאקטה וג’ארוד בואן הפטישים יכולים להפוך לאיום אמיתי על הצמרת, אבל זה לא יקרה העונה. השינוי יהיה גדול גם בהרכב וגם בשיטת המשחק ולדברים ייקח זמן לשקוע, כשהדבר כנראה יתבטא גם בתקופות של חוסר יציבות. ווסטהאם צריכה להפוך את העונה הזו לעונת בנייה מחדש, ואם תמשיך בעבודה חכמה תוכל לאתגר את הצמרת בעונה הבאה.

מוחמד קודוס ולוקאס פאקטה, השלד עליו נבנית הקבוצה החדשה (רויטרס)מוחמד קודוס ולוקאס פאקטה, השלד עליו נבנית הקבוצה החדשה (רויטרס)

מקום 9 – אסטון וילה

רכש משמעותי – אמאדו אוננה, יאן מאטסן, רוס בארקלי וסמואל אילינג ג’וניור.
עזיבות משמעותיות – דגלאס לואיז, מוסה דיאבי.

הקבוצה שהייתה בעונה שעברה אחת מהמרשימות ביותר, עשתה קפיצת מדרגה אדירה בזכות עונת שיא של אולי ווטקינס וסיימה בצדק בטופ 4 – מה שהעניק לה כרטיס לליגת האלופות העונה. למרות מה שהיה, אותו הכרטיס יביא לנפילה בעונה שאחריי, בדיוק כמו שקרה לניוקאסל שדעכה בעונה שעברה.

אז כן, אמאדו אוננה הוא רכש מרשים, אבל למלא את מקומו של דגלאס לואיז שהיה הלב של הקבוצה ייקח לו זמן. יאן מאטסן שחקן מצוין, אך לא ברור למה היה צריך אותו בקבוצה משופעת מגנים שמאליים. בסוף, למרות החיזוקים, הקבוצה לא מספיק עמוקה ותצטרך להסתמך על שחקנים לא מספיק מוכחים בהתקפה דוגמת מורגן רוג’רס וג’ייקוב ראמזי.

ההגנה של וילה לא הייתה מספיק טובה בעונה שעברה, ועם עומס המשחקים הכבד שתביא ליגת האלופות הסגל לא יעמוד בציפיות הגבוהות. בנוסף, גם אם יהיה מצוין, קשה לצפות מווטקינס להציג את אותה הרמה בשני מפעלים. כל הגורמים הללו יובילו לעונה מאוד מאכזבת של אונאי אמרי בליגה האנגלית, ולדעיכה עד המקום התשיעי.

אולי ווטקינס, יצליח לשחזר את היכולת מהעונה שעברה? (רויטרס)אולי ווטקינס, יצליח לשחזר את היכולת מהעונה שעברה? (רויטרס)

מקום 8 – קריסטל פאלאס

רכש משמעותי – איסמעילה סאר, דאיצ’י קמאדה וצ’אדי ריאד.
עזיבות משמעותיות – מייקל אוליסה.

מבין הקבוצות שבהן התעסקנו עד עכשיו, קריסטל פאלאס היא כנראה זו שספגה את האבדה המשמעותית ביותר עם העזיבה של מייקל אוליסה לבאיירן מינכן. למרות זאת היא הביאה חיזוק מדויק שעשוי לעזור לה להמשיך את הדרך שהתחילה בסוף העונה שעברה.

מאז הגעתו של אוליבר גלאסנר הקבוצה השתפרה משמעותית והחלה למצות את הפוטנציאל שלה, כשהיא סיימה את העונה שעברה עם 6 ניצחונות ב-7 משחקים ועשתה זאת בסטייל עם כדורגל שמח והרבה שערים. יש שיח על עזיבות אפשריות שעשוי להוריד אותה בדירוג, אך אם יצליחו לשמור על הסגל נוכל לראות את המאמן מוביל את קבוצתו לעונה מאוד מוצלחת.

אברצ’י אזה ימשיך ללהטט ולעשות כל העולה על רוחו בצורה מהפנטת ויעילה בהתקפה, אדם וורטון שחווה פריצה אדירה בחצי העונה האחרונה יגיע כמנייה בטוחה ודניאל מוניוז ימשיך לשרוף את האגף לאחר קופה אמריקה נהדר. האיש המעניין ביותר יהיה ז’אן פיליפ מאטטה, שהיה חלוץ מחליף את הגעת גלאסנר ותחתיו סיים את העונה עם 9 שערים ב-6 משחקים. החבורה הזו, יחד עם ההגנה היציבה, יובילו את פאלאס למיקום שיא מאז שחזרה לליגה הבכירה ב-2013.

אברצאברצ'י אזה וז'אן פיליפ מאטטה, ינסו להוביל את פאלאס לעונת שיא (רויטרס)

מקום 7 – מנצ’סטר יונייטד

רכש משמעותי – לני יורו, ג'ושוע זירקזי, מתיאס דה ליכט ונוסאייר מזראווי.
עזיבות משמעותיות – רפאל וראן.

אפשר לומר שבמובנים של יונייטד זה היה קיץ שקט. לא היו שום אירועים חריגים, הרכש היה נקודתי (וכרגיל, יקר) ואף שחקן שהיה קבוע בהרכב בעונה שעברה לא עזב. הקבוצה הייתה בעונה לא מוצלחת ב-2023/24 והאמת העצובה עבור המועדון הענק הזה היא שאין בסיס להניח שמשהו ישתנה בצורה דרסטית השנה.

לני יורו שהגיע רק בן 18 וקשה להאמין שישנה סדרי עולם כבר עכשיו. ההגנה עשויה להשתפר בזכות שחקני הרכש אך עדיין לא תהיה ברמה של שלוש המובילות, ובגדול הקבוצה נותרה לא מספיק איכותית ועם אריק טן האח שלא הוציא ממנה יותר מדי עד כה. בחלק ההתקפי יש יותר מדי סימני שאלה מסביב לברונו פרננדש – גרנאצ’ו, הוילון, זירקזי, רשפורד, סאנצ’ו, כולם עשויים להיות טובים, אך קשה להבטיח שמישהו מהם יספק עונה באמת יציבה ואיכותית.

בצד החיובי, אפשר להסתכל על תהליך שמתחיל לקרות. הקבוצה לא מיהרה לפטר מאמן ונתנה לו לבנות קבוצה, הם לא עשו שינויים קיצוניים כמו בעבר ואולי בעתיד זה יצליח בזכות עבודה נכונה. לפחות כרגע חסרה איכות כשהקבוצה גם תתמודד במקביל בליגה האירופית, המכלול הזה יספיק רק למקום השביעי.

ברונו פרננדש, אין מסביבו מספיק איכות (רויטרס)ברונו פרננדש, אין מסביבו מספיק איכות (רויטרס)

מקום 6 – צ’לסי

רכש משמעותי – קירנאן דוסברי הול, פדרו נטו וטוסין אדרוביויו.
עזיבות משמעותיות – טיאגו סילבה.

בעונה שעברה היה אפשר לראות כיוון נכון אצל הבלוז. הם הביאו את ה-מאמן שיודע להוביל תהליכים, מאוריסיו פוצ’טינו, פגעו עם הרכש של קול פאלמר שהפך לכוכב ולאט לאט השתפרו לאורך העונה עד שסיימו במקום השישי – ואז החליטו לזרוק הכל מהחלון ולפטר את המאמן.

ההחלטה הזו לשבור את הכלים עוד פעם היא בעייתית בלשון המעטה ועשויה לעכב את החזרה של הקבוצה למקומות המובילים לליגת האלופות. למרות זאת, הסגל הוא עדיין איכותי ועמוק (מדי אפילו), והצירוף של פדרו נטו עשוי להיות מדויק ולהוציא את אגף ימין של צ’לסי מהרוטציה בין שחקנים בינוניים.

אם הם יקבלו את כריסטופר אנקונקו של הבונדסליגה וללא פציעות, העונה הזו עוד עשויה להיות מאוד מוצלחת ולהתעלות על הציפיות. למרות זאת, עם מאמן לא מוכח בטופ בדמות אנצו מרסקה, הסאגה המיותרת סביב קונור גלאגר שמרגיש בצדק לא רצוי וזניחת התהליך שהתחילו, סביר להניח שצ’לסי תשחזר את המיקום מהעונה שעברה ולא תצליח לעשות צעד קדימה.

כריסטופר אנקונקו, ישחזר את היכולת שהציג בבונדסליגה? (רויטרס)כריסטופר אנקונקו, ישחזר את היכולת שהציג בבונדסליגה? (רויטרס)

מקום 5 – ניוקאסל

רכש משמעותי: וויליאם אוסולה.
עזיבות משמעותיות” אליוט אנדרסן ויאנקובה מינטה.

בעונה שעברה ניוקאסל הגיעה לשיא בתהליך ההתקדמות שלה עם ההעפלה לליגת האלופות, אך העונה ששילבה בין המפעל הבכיר באירופה לפרמייר ליג הייתה קשה מדי עבורם. הסגל לא היה עמוק מספיק, סבל מפציעות והדבר הוביל להתדרדרות בטבלה עד למקום השביעי.

הפעם זה אמור להיראות שונה. בסגל לא היה שינוי משמעותי מדי, אך כשהם ללא מפעל אירופי עונה סבירה מבחינת היעדרויות אמורה להספיק. המגפייז איבדו את יאנקובה מינטה שהיה נדרש באגף ימין, אך זה היה פיתרון יחסית סביר לבעיות הכלכליות שהיו בקבוצה, שהצליחה להשאיר את הלב שלה – אנתוני גורדון, אלכסנדר איסאק וברונו גימראייש.

השלישייה הזו אמורה לדחוף את הקבוצה קדימה, כשבנוסף היא תקבל בסוף אוגוסט את סנדרו טונאלי שחוזר מהשעיה ארוכה. יחד עם קישור יחסית איכותי והגנה שצפויה להשתפר ללא העומס ניוקאסל תחזור לאיים על הצמרת הגבוהה אפילו במקרה שקיראן טריפייר המתנדנד יעזוב. בגלל השיטה החדשה בליגת האלופות גם המקום החמישי העונה עשוי להספיק לכרטיס ואת זה נדע רק בהמשך, בינתיים ניוקאסל יכולה לחלום על חזרה לעניינים בליגה, ועם אדי האו יש לה את המאמן והסגל כדי להשכיח את העונה החלשה.

אלכסנדר איסאק ואנתוני גורדון, הלב של הקבוצה נשאר (רויטרס)אלכסנדר איסאק ואנתוני גורדון, הלב של הקבוצה נשאר (רויטרס)

מקום 4 – טוטנהאם

רכש משמעותי – דומיניק סולאנקה וארצ’י גריי.
עזיבות משמעותיות – אמרסון רויאל ופייר אמיל הויביירג.

אם בתהליכים עסקנו, אצל התרנגולים נראה שמשהו עובד בצורה יותר נכונה. למרות עליות וירידות, בסופו של יום העונה שעברה הייתה לא רעה עבורם כשהם פספסו את המקום הרביעי רק בשתי נקודות. אמנם השאיפה היא לרוץ יותר גבוה מהמקום החמישי שבו סיימו, אך ניתן לראות דרך ובנייה נכונה של הסגל.

אחרי שבנתה את ההגנה מחדש במשך מספר חלונות העברות, טוטנהאם הגיעה לאיזון בחלק האחורי. הוא עוד לא מספיק איכותי כדי להתחרות בארסנל, ליברפול ומנצ’סטר סיטי, אך הכיוון מאוד חיובי עם שחקנים כמו ראדו דראגושין, דסטני אודוגי ופדרו פורו. בקישור הייתה בעיית כשירות, שאם תיפתר השנה אנג’ פוסטקוגלו יוכל למצוא את הנוסחה הנכונה בין ביסומה, בנטנקור, סאר וארצ’י גריי הצעיר המבטיח שהצטרף. סימן השאלה העיקרי בנושא הוא ביסומה והשעייתו מהמחזור הראשון, ובקבוצה יצטרכו להבין לאן הרוחות נושבות בנושא.

גולת הכותרת של הקיץ היא דומיניק סולאנקה. הוא מגיע אחרי עונה נפלאה בבורנמות’, חלוץ פרמייר ליג מוכח שימלא את העמדה העיקרית שהייתה חסרה בהתקפה של טוטנהאם. היכולת שלו להחזיק כדור ולצרף את שחקני הכנף תהיה מושלמת לעבודה עם הכוכב הגדול, יונג מין סון, והקבוצה תוכל להמשיך בהתקדמות ולהתחרות על המקום בליגת האלופות בתקווה לעשות את קפיצת המדרגה. אם היא תקבל את ג’יימס מדיסון של לפני הפציעה באמצע העונה שעברה, כנראה שמדובר בקבוצה האיכותית ביותר מחוץ לשלוש המובילות.

דומיניק סולאנקה, גולת הכותרת של חלון ההעברות (רויטרס)דומיניק סולאנקה, גולת הכותרת של חלון ההעברות (רויטרס)

מקום 3 – ליברפול

רכש משמעותי – אין.
עזיבות משמעותיות – ג’ואל מאטיפ וטיאגו אלקנטרה.

למרות שהסגל של ליברפול יחסית יציב מבין קבוצות הפרמייר ליג וכמעט ולא הייתה בו תנועה, המרסיסיידרס מגיעים כחידה הגדולה ביותר מאחר והם נפרדו אחרי קרוב לתשע שנים מיורגן קלופ, המאמן שבנה אותם והחזיר אותם לצמרת, כשאותו החליף ארנה סלוט.

לקבוצה כן יש צורך בחיזוק והניסיונות להביא קשר אחורי לא צלחו עד כה, אך גם בלי רכש הסגל שלה משמעותית יותר איכותי משל הקבוצות שבהן עסקנו עד עכשיו. חשוב לא להסיק מסקנות מוקדם מדי, אבל במשחקי ההכנה הקבוצה של סלוט נראתה נהדר והעלתה מאוד את הציפיות לעונה, כשהשאיפה של הקהל היא להילחם על האליפות, אך עוד לא ברור אם זו צריכה להיות השאיפה הריאלית של הקבוצה.

חשוב לזכור שהקבוצה עברה טלטלה גדולה מאוד, ואחרי שגם תחת קלופ לא היוותה יריב אמיתי במאבק האליפות עד קו הסיום בשנתיים האחרונות קשה להאמין שהכל יתחבר מהתחלה באורך פלא והיא תרוץ את כל הדרך. זו צפויה להיות עוד עונה סולידית של ליברפול, שכנראה תקבל מה שהיא רגילה ממוחמד סלאח וזה יספיק לה למקום שלישי, אך אם עוד תהיה במאבק האליפות בחודש מאי יהיה אפשר לקרוא לזה הפתעה.

יורגן קלופ נפרד, ליברפול יוצאת לדרך חדשה אחרי שנים רבות (רויטרס)יורגן קלופ נפרד, ליברפול יוצאת לדרך חדשה אחרי שנים רבות (רויטרס)

מקום 2 – מנצ’סטר סיטי

רכש משמעותי – סאביניו.
עזיבות משמעותיות – חוליאן אלברז.

בכתבה הדומה לפני עונת 2023/24 נכתב כי כדורגל בפרמייר ליג משחקים 38 משחקים ובסוף מנצ’סטר סיטי אלופה. אז מה השתנה? בניגוד לעבר, הסיטיזנס לא עשו שום רכש מפוצץ בעשרות מיליונים לפני פתיחת העונה, אבל פרט לחוליאן אלברז גם השאירו את השלד כמו שהוא.

מתישהו רצף האליפויות הזה של סיטי יצטרך להיפסק. פפ גווארדיולה דיבר בעבר על הצורך ברענון הסגל כדי לשמור על המתח והרעב, ובשנתיים האחרונות הרכש המשמעותי היחיד היה יושקו גבארדיול, במה שגרם לסגל להיות קצת יותר, זקן יותר ושבע. לא ברור עוד כמה נשאר לקווין דה בריינה לתת וכמה כשיר הוא יהיה, כשלדבר תהיה משמעות קריטית ביכולת של מנצ’סטר סיטי לייצר ריצות של ניצחונות כמו אלו שהביאו לה את האליפויות הקודמות.

בסופו של דבר, השחקן הטוב בליגה רודרי עדיין אצלה, וגם מי שחושב שהולאנד הוא הטוב ביותר יקבל אותו שם. כל עוד השניים האלה כשירים יהיה קשה מאוד לאתגר את אלופת אנגליה בארבע העונות האחרונות, אך התלות ברודרי שהייתה ברורה בעונה שעברה עשויה לגרום להתרסקות אם הוא לא יוכל להשלים 90% מהמשחקים. יציבות השושלת של מנצ’סטר סיטי הופכת את האליפות לשלה להפסיד יותר מאשר של האחרות להרוויח, אך יכול להיות שהגענו לנקודת המפנה. אחרי שנים ארוכות סיטי נראית כמישהי שעשויה להיות קצת פגיעה, ויש מי שתנצל את זה.

פפ גווארדיולה וארלינג הולאנד, רצף האליפויות ייעצר? (רויטרס)פפ גווארדיולה וארלינג הולאנד, רצף האליפויות ייעצר? (רויטרס)

מקום 1 – ארסנל

רכש משמעותי – ריקארדו קלאפיורי.
עזיבות משמעותיות – אין.

הגיע הזמן. ארסנל סיימה עוד עונה נהדרת בפרויקט של מיקל ארטטה שהולך ומשתפר כשהיא העמידה את אחת ההגנות הקשוחות באירופה. אל ההגנה הנהדרת הצטרף ריקארדו קאלפיורי, מלהיטי היורו והעונה המרשימה של בולוניה, כשמעשית גם יוריאן טימבר שהיה פצוע עונה שלמה הוא בגדר “חיזוק” לחלק האחורי. יחד עם דייויד ראיה ודקלאן רייס התותחנים מוכנים לממש את אחת הקלישאות הגדולות ביותר – הגנה זוכה באליפויות.

עם הבסיס הזה, התותחנים מוכנים מתמיד לאתגר את השליטה של מנצ’סטר סיטי. מרטין אודגור ובוקאיו סאקה בגילאים המושלמים כדי להוות את העתיד וההווה, קאי האברץ יהיה אחד השחקנים המשמעותיים העונה בגלל ההתאמה המושלמת שלו לשיטה של ארטטה, ואם ימצאו מי מבין לאנדרו טרוסאר וגבריאל מרטינלי יוכל להוביל העונה משמאל הקבוצה תוכל להרגיש בטוחה בעצמה לחלוטין בחלק הקדמי המגוון.

נכון, רבים טוענים כי עדיין חסר חלוץ, אבל ארטטה טוען כי גבריאל ז’זוס הגיע אחר לעונה, חד יותר ומסוכן יותר, כשהוא גם מאמין לחלוטין בהאברץ לעמדה. המחסור העיקרי שנותר הוא בקשר לרוטציה, כשמיקל מרינו שמקושר עשוי לסגור את הפינה. בסופו של דבר, כל רצף היסטורי מגיע לסופו. אם בשנה שעברה עוד היה קשה להאמין שהגענו לרגע, הפעם זה יגיע.

מיקל ארטטה וקאי האברץ, הפעם זה יספיק לאליפות? (רויטרס)מיקל ארטטה וקאי האברץ, הפעם זה יספיק לאליפות? (רויטרס)
אסור לפספס
נגןפאטצ'י פותח את הבוקר עם כאפה מערן זהבי
פאטצ'י פותח את הבוקר עם כיפכוף מערן זהבי
נגןזה לא קורה הרבה: מנור ודנה בחופשה חלומית
זה לא קורה הרבה: מנור ודנה בחופשה חלומית
נגןנשיא המועדון הגיע עם קיאק למגרש המוצף
נשיא המועדון הגיע עם קיאק למגרש המוצף
נגןחצי דקה לקחה לשוער השני לגנוב את ההצגה
בחצי דקה הספיק השוער השני לגנוב את ההצגה
/* LAST / NEXT ROUNDs */