רמון רודריגס ורדחו, או בקיצור "מונצ'י", הוא אחד השמות הכי מוכרים לחובבי הכדורגל האירופי, ולא בזכות העובדה שעמד בין הקורות של סביליה במהלך שנות ה-90. מיד לאחר פרישתו, בשנת 2000, עם ירידת המועדון האנדלוסי לליגת המשנה בספרד, קיבל האיש עם הכפפות את המפתחות של הקבוצה בתפקיד המנהל המקצועי. המטרות, כך הוגדר לו על ידי ההנהלה, הן לפתח את מחלקת הנוער ולשדרג את מערך הסקאוטינג של סביליה.
20 שנים אחרי, מונצ'י ידוע בתור אחד המנהלים המקצועיים הטובים ביותר שניתן למצוא כיום בעולם הכדורגל. בין השחקנים אותם עזר לפתח ניתן למצוא את חסוס נבאס, סרחיו ראמוס וחוסה אנטוניו רייס המנוח, כאשר היכולת הבולטת ביותר של הספרדי היא לרכוש שחקנים איכותיים בסכומים נמוכים ולמכור אותם ברווח אדיר.
כך עשה עם כמה שמות שלבטח שמעתם עליהם, כמו דני אלבס, ז'וליו באפטיסטה, סיידו קייטה ואיבן ראקיטיץ', כשבסך הכל ייצר מונצ'י לסביליה רווח של כ-200 מיליון אירו. כל זאת, לצד הצלחה מקצועית על כר הדשא, שבאה לידי ביטוי עם לא פחות משלוש זכיות בליגה האירופית.
לאחר כ-17 שנים במועדון בתפקיד הניהולי, החליט יליד סן פרננדו לנסות את מזלו בליגה אחרת וחתם בשורות רומא האיטלקית. הרומן בארץ המגף לא נמשך זמן רב, ולפני כשנה, במרץ 2019, הכריז מונצ'י שהוא חוזר הביתה, לסביליה. המטרה: להחזיר את מועדון נעוריו לשלב הבתים של ליגת האלופות, ממנו נעדרו האנדלוסים בשנתיים האחרונות.
מונצ'י בא לעבוד, והוא עובד
את הכרטיס לצ'מפיונס ליג פספסה סביליה במחזורי הסיום של העונה שעברה, וכדי לדאוג שהעונה זה לא יקרה לה, ביצע מונצ'י שורה ארוכה של שינויים במועדון. אל הקווים הנחית את יולן לופטגי, מאמן נבחרת ספרד וריאל מדריד לשעבר, והרכיב עבורו סגל מחודש עם לא מעט שמות מעניינים.
לא פחות מ-157 מיליון אירו הוציאה סביליה בחלון ההעברות של קיץ 2019, הסכום הכי גבוה בהיסטוריה שלה וכזה ששם אותה בטופ 5 של טבלת הבזבזניות הכי גדולות של החלון בכל אירופה. אצל מונצ'י, כמו אצל מונצ'י, אף רכישה לא חצתה את רף 25 מיליון האירו, כשכל אחת מהחוליות במגרש קיבלה חיזוק מסיבי.
רגע לפני חזרת הליגה הספרדית עם הדרבי מול בטיס, אפשר לומר שהפרויקט החדש שנבנה בסביליה בהחלט עושה את העבודה. הקבוצה העפילה לשלב שמינית גמר הליגה האירופית, שם היא עתידה לפגוש את האקסית של המנג'ר, רומא, אבל חשוב מכך, בליגה הספרדית היא נמצאת במקום השלישי שמוביל אוטומטית לליגת האלופות בעונה הבאה. אלא שלא הכל נוצץ.
יושבי הרמון סאנצ'ס פיחואן אוהבים לא רק לנצח, אלא גם לעשות זאת בדרך אטרקטיבית. הקבוצה של לופטגי אמנם מסמנת וי על ההישגים הנדרשים, אבל התקפית היא רחוקה מלהלהיב. לוק דה יונג, החלוץ ההולנדי שהגיע לאחר שחורר רשתות במולדתו, כבש רק חמישה שערים עד כה, מונאס דאבור וצ'יצ'אריטו לא קיבלו מספיק הזדמנויות ועזבו בינואר, ורוני לופש הפורטוגלי, הרכש הכי יקר בתולדות סביליה (25 מיליון אירו) כמעט ולא רואה דשא.
ההתקפה הלבנה-אדומה היא רק החמישית בטיבה בליגה, עם 39 שערים ב-27 מחזורים, וההגנה שנבנתה בקיץ, עם דייגו קרלוס, ז'ול קונדה, סרחיו רגילון המושאל מריאל מדריד, חסוס נבאס המנוסה ותומאש ואצליק הצ'כי בין הקורות, היא זו שסוחבת את הקבוצה אל צמרת הטבלה. היא, ושחקן התקפה אחד שנוצץ מעל כולם, ומוכיח שוב כמה איכותית טביעת העין של מונצ'י: לוקאס אוקאמפוס.
קבלן עליות
ה-26 ביוני 2011 הוא תאריך שאף אוהד ריבר פלייט לא ישכח לעולם. אחרי 110 שנים, ולראשונה בתולדותיה, ירדה ריבר לליגה הארגנטינאית השנייה. מתיאס אלמיידה קיבל את המשימה על הקווים להחזיר את האדומים-לבנים לליגה אליה הם שייכים, ולמרות האתגר הגדול, נתן את המפתחות בהרכב לילד בן 17 ממחלקת הנוער, לוקאס אוקאמפוס שמו, אותו הכיר היכרות מוקדמת מהימים בהם שיחק בקילמס. הווינגר גמל למאמן על הקרדיט עם שבעה שערים בדרך חזרה לליגה הבכירה, אבל הספיק לשחק בה רק משחק אחד בעונה שלאחר מכן, טרם עבר בפעם הראשונה בקריירה לאירופה וחזר לשחק בליגה השנייה. בצרפת.
דימטרי ריבולובלב, הבעלים הרוסי בעל הכיסים העמוקים של מונאקו, החליט בצוותא עם מאמן הקבוצה בזמנו, קלאודיו ראניירי, להפוך את השחקן הארגנטינאי לרכש היקר ביותר בהיסטוריה של קבוצה בליגת המשנה הצרפתית. כ-13 מיליון אירו שילמה הקבוצה מהנסיכות, וכמו בריבר פלייט – גם הפעם ההימור על אוקאמפוס השתלם.
למרות שלא היה שחקן הרכב קבוע, שותף הארגנטינאי ב-29 משחקים, כבש ארבעה שערי ליגה, הרשית במספרת מרשימה שנבחרה ע"י האוהדים לשער העונה של הקבוצה ואפילו הספיק לבשל למי שלימים יהפוך לחבר בהגנת מכבי חיפה, גארי קגלמאכר. וכך, בדיוק כמו בעונה שלפני כן, מצא את עצמו חוגג במדים לבנים-אדומים העפלה לליגה הראשונה.
ריבולובלב, האיש שהביא את אוקאמפוס לצרפת, הרגיש שכדי לקחת את האליפות מפ.ס.ז', צריך שחקנים בדרג גבוה יותר, פתח את הארנק והנחית במונאקו חאמס רודריגס, רדאמל פלקאו וז'ואאו מוטיניו, מה שכמובן פגע במעמדו של שחקן הכנף. העובדה שהרכש המרשים לא הספיק כדי להכניע את הפריזאים גרמה לבלאגן במועדון, ראיינרי עזב, ואוקאמפוס – שהיה מועמד לתואר ה"גולדן בוי" האירופי – עזב גם הוא ליעד חדש, מארסיי, ששאלה אותה לחצי עונה ולאחר מכן שילמה שבעה מיליון אירו כדי להפוך אותו לשלה.
בניגוד לתקופה בריבר ובמונאקו, בקבוצה החדשה הדברים פחות התחברו לווינגר, הוא ניסה את מזלו בהשאלות בגנואה ובמילאן, ולבסוף שב למארסיי, שהספיקה למנות למאמן את רודי גארסיה. במחזור השני של עונת 2017/18 נכנס אוקאמפוס מהספסל, כבש את שער הניצחון בדקה ה-87 מול נאנט ועלה על דרך המלך. תשעה שערי ליגה היו לו באותה שנה ו-4 נוספים בליגה האירופית, בה הגיע עם קבוצתו עד לגמר שהסתיים בהפסד לאתלטיקו. בעונה שעברה הוא זכה ליותר דקות משחק, אבל הצליח לייצר פחות מספרים, ואז הגיע מונצ'י.
אין קופה, אבל יש לאן לעלות
המנהל המקצועי של סביליה ידוע, כאמור, ביכולת להחתים שחקנים איכותיים בסכומים שפויים. 15 מיליון אירו העבירו הספרדים למארסיי בקיץ כדי להעביר לשורותיהם את אוקאמפוס, סכום מצחיק מצד אחד בעידן הנוכחי, בו כמעט כל העברה בין קבוצות צמרת בליגות הבכירות באירופה לא יורדת מ-30 מיליון, ומצד שני, סכום לא מבוטל עבור קבוצה ש-25 מיליון אירו הוא סכום השיא שהוציאה אי פעם, ועוד על שחקן התקפה שכבש ארבעה שערים בלבד בעונה שלפני הגעתו. במציאות, מה שקובע בסופו של דבר האם ההשקעה הכספית הייתה שווה או לא, אלו המספרים. והרי המספרים:
עד ליציאה לפגרת הקורונה פתח אוקאמפוס ב-22 משחקי ליגה מתוך 27 מחזורים, בעיקר בשל דברים מיותרים שאמר לשופט מול ויאדוליד ועלו לו במספר מחזורים ביציע. והנתונים – 10 שערים (הכי גבוה בסביליה), 2.5 בעיטות לשער למשחק (הכי גבוה בסביליה), 2.3 דריבלים למשחק (הכי גבוה בסביליה) וסחיטת 2 עבירות למשחק (ניחשתם נכון, הכי גבוה בסביליה). הסטטיסטיקה של אוקאמפוס, שמוביל את המועדון כמעט בכל פרמטר התקפי, מעידה על ההשתלבות הנהדרת שלו בפיחואן, אבל בד בבד, גם על התלות בו בחלק הקדמי.
בדיוק מהסיבה הזו, גם בחלון ההעברות של החורף סביליה הייתה פעילה. דאבור וצ'יצ'אריטו נמכרו, ובמקומם הגיעו החלוץ יוסף אנסירי והווינגר סוסו, החתמה שנראתה תמוהה במבט ראשון לאור העובדה שהספרדי משחק על העמדה של אוקאמפוס בכנף ימין, אך הראתה כמה ורסטילי הארגנטינאי, שהוסט לכנף שמאל וממשיך להרשים גם באגף הנגדי. יחד איתם, החלק הקדמי של האנדלוסים נראה כבר הרבה יותר טוב, עם 10 שערים ב-4 מחזורי הליגה האחרונים, 2.5 בממוצע למשחק, בקבוצה שעד אז כבשה רק פעם אחת העונה יותר משני שערים. לא סתם ריאל מדריד הוזכרה בחודש שעבר שמי שמתעניינת בו.
היכולת של אוקאמפוס לא נעלמה גם מעיניו של מאמן נבחרת ארגנטינה, ליונל סקאלוני, שהעניק לו בגיל 25 את זימון הבכורה לסגל, ועם שני שערים בשלושה משחקי ידידות, נדמה ששחקן הכנף של סביליה מסמן טריטוריה גם בנבחרת הלאומית משופעת שחקני ההתקפה.
לצערו, את הופעתו הראשונה בקופה אמריקה הוא ייאלץ לדחות לקיץ הבא, אבל רק כדי לסיים את העונה בליגה, בה יש לו יעד לא פחות חשוב. אחרי שעלה ליגה עם שתי קבוצות בלבן-אדום, הוא מחכה להמשך העונה כדי להשלים את המשימה שלשמה חזר מונצ'י לסביליה והביא איתו את הארגנטינאי למועדון: להשלים שוב עליית ליגה, עם אותם הצבעים לגופו, והפעם לליגת האלופות. מתחילים מחדש בדרבי מול בטיס.
משחקי הליגה הספרדית משודרים בערוץ ONE למנויי yes ,HOT סלקום TV ופרטנר TV.