מכבי תל אביב תתארח הערב (שישי) ב-21:30 בבלגרד ארנה למפגש מול פרטיזן של ז’ליקו אוברדוביץ’ במסגרת המחזור ה-19 של היורוליג, אליו היא תגיע לאחר הניצחון המרשים על ז’לגיריס קובנה במחזור הקודם.
כל משחק של אוברדוביץ’ מול אחד מתלמידיו לשעבר, בין ששחקנים ובין שעוזרים, מביא עימו פיקנטריה שמוסיפה עוד רמת עניין לכל משחק ולא משנה באיזו מסגרת הוא משוחק או באיזה שלב של העונה. הפעם נעשה קצת סדר לגבי מה שעשה את ההבדל במפגש הקודם בין השתיים, וגם מה נמצא על הכף.
רואים 5:5
ערב המחזור ה-19, קבוצתו של אוברדוביץ’ שיחקה כבר 10 משחקים בבלגרד ארנה, אך כעת המאזן בהיכל הביתי של פרטיזן עומד על חמישה ניצחונות אל מול חמישה הפסדים בבית מול וילרבאן, וירטוס בולוניה, מונאקו, ברצלונה ומילאנו, כאשר הניצחונות היו על יריבות מרשימות שכן האגדה הסרבית ניצחה את שתי היווניות, ז’לגיריס קובנה ופנרבחצ’ה.
חשיבות השמירה על הבית עבור קבוצות היורוליג עצומה ולכן חייבים לדבר גם על הבית, כי גם אם המרחק מהמקום העשירי רב וגם אם הסיכויים להגיע אליו הם נמוכים מאוד בהתחשב בפערים (ומבחינת כמות הניצחונות הם גדולים מאוד), הצהובים חייבים לנצח בחוץ כפי שהם חייבים לשמור על ביתם, ונתוני החוץ ההיסטוריים מול פרטיזן ב-25 השנים האחרונות לא מעודדים כלל וכלל.
השנה היורוליג יציין 25 שנים. לשם כך בימים אלו ישנה הצבעה לנבחרי רבע המאה בתחרות הבכירה של אירופה ובהם אגדות צהובות כמו ניקולה וויצ’יץ’, אנתוני פארקר, שרונאס יאסיקביצ’יוס, מייסאו באסטון, טל בורשטיין ועוד. אפשר לומר שבשנה ה-25 למפעל ישוחק גם המפגש ה-18 במספר (וה-20 בסך הכל כשמכניסים למשוואה את עונת הפיצול) בין שני המועדונים, אך מהרגע ששתי הקבוצות נפגשו לראשונה ביורוליג במתכונתו הנוכחית, פרטיזן ניצחה תשעה משחקים והפסידה שמונה.
שימו לב לנתון הבא: מתוך שמונת ההפסדים, רק הפסד אחד היה בבית, כן מתוך שמונה משחקי בית מול מכבי פרטיזן הפסידה רק משחק אחד. מכבי, 25 שנים אל תוך היורוליג, עדיין לא ניצחה את פרטיזן בבלגרד ארנה. למעשה ניצחון החוץ היחיד במסגרת היורוליג היה בעונת 2010/11 כשעל הקווים עמד אז מאמן העל דייויד בלאט, כיום המנהל המקצועי של מכבי.
הניצחון היה בהיכל על שם אלכסנדר ניקוליץ’, שמשמש כיום כמגרשה הביתי של אלופת המדינה במשחקי היורוליג. יתרה מכך, גם בעונת הסופרוליג מכבי ניצחה בחוץ את פרטיזן בלגרד, אז כמובן הבלגרד ארנה עדיין לא נבנה ועל הקווים עמדו פיני גרשון ודייויד בלאט.
מועדון ה-3
מהעבר, היישר להווה, והערב יהיה או לפחות חייב להיות בסימן הקשת, כלומר מעבר לקשת. המפגש הקודם בין הצדדים הסתיים עם 91 נקודות שספגה קבוצתו של עודד קטש, כאשר 33 מתוכן הגיעו מעבר לקשת באחוזים נהדרים, 47.8% ליתר דיוק. אפשר להתייחס למשחק כסוג של סטיית תקן שכן עד כה העונה הסרבים מדורגים במקום העשירי במפעל מבחינת אחוזים מעבר לקשת עם 36%. הצהובים אגב, מדורגים במקום ה-14 עם 34.2%.
השחקן שאז לא הצליחו לעצור הוא איזאק בונגה שסיים את המשחק עם ארבע שלשות ב-80%. פרטיזן של אוברדוביץ’ מדורגת במקום ה-11 במפעל עם 24.7 זריקות בממוצע מעבר לקשת, כאשר מכבי של קטש מדורגת במקום ה-18 והאחרון במפעל.
נתון די מפתיע מבחינת האלופה הוא סלי ה-2, שכן הצהובים מובילים את המפעל עם 24.2 סלים מוצלחים ל-2. בסופו של דבר 3 שווה יותר מ-2 ואין ספק שכאן יש מקום עצום לשיפור מבחינת מכבי שצריכה לזרוק יותר מעבר לקשת. יכול להיות שהדבר נבע מסגל שלא בדיוק מאוזן כרגע לאור כל השינויים שבוצעו לאורך הדרך, כאשר גם הפציעות הרי לא בדיוק עזרו. מצד אחד חסר הגארד שיכול לחדור ולהגיע בקלות לטבעת או לקו העונשין, מצד שני קטש חסר את חסיאל ריברו כאשר גם ווניין גבריאל סבל מחוסר מזל עצום לפני שעזב את הצהובים, מה שמנע ממנו להיכנס לקצב.
הסיבוב השני נפתח בצורה חיובית עבור הצהובים שלעת עתה צריכים לשבש לכל האחרות, כלומר להיות הקבוצה שלא רוצים “להפיל” מולה משחקים, כאשר היה ותצליח לייצר רצף שעל הדרך ישבש לכמה קבוצות אחרות בהינתן הפסדים של הקבוצות הרלוונטיות במשחקים המקבילים, היא תוכל להתחיל לצמצם פערים מאותם מועדונים שנאבקים כרגע על כניסה לעשירייה הראשונה שרחוקה מאוד מקבוצתו של קטש.