יום ראשון, 12.01.2025 שעה 03:02

שגרירים של כדורגל: דירוג הליגיונרים מסכם עונה

רפאלוב פרח עם עונה משוגעת, גרשון פרץ וזכה באליפות, ניר ביטון ושהר בלטו בקבוצותיהם ודאבור קרע רשתות. מי ראשון ומי אחרון? הדירוג המלא

|
דירוג הליגיונרים לעונת 2014/15
דירוג הליגיונרים לעונת 2014/15

זהו, אחרי עונה שלמה בה ליווינו את הליגיונרים, עקבנו אחריהם באדיקות, התרגשנו כשהם כבשו או ניצחו, התפעלנו מהופעות נהדרות שלהם, רשמנו כל פרט ופרט לגביהם, התאכזבנו בהפסדים או נכנסו למרה שחורה, זה הזמן לסכם את העונה שעברה על הליגיונרים הישראלים.

ראשית, נתחיל במספרים. מבין כלל הליגיונרים שלנו ארבעה זכו באליפות - רמי גרשון וקני סייף הביאו אליפות ראשונה לגנט; סינטיהו סלליך טעם אליפות ראשונה בקריירה עם מאריבור הסלובנית וניר ביטון עשה זאת עם סלטיק בסקוטלנד. כמו כן, ראוי לציין גם את הקשר אלמוג כהן, שזכה באליפות ליגת המשנה בגרמניה והעפיל לבונדסליגה עם אינגולשטאדט, אף על פי שהוא מיעט מאוד לשחק העונה בשל פציעה.

ניתן להגדיר את העונה החולפת מבחינת הליגיונרים כמוצלחת יחסית. אמנם למעט תומר חמד לא היה לנו נציג באחת מהליגות הבכירות, אך יחד עם זאת היו לא מעט שעשו חיל בליגות בינוניות באירופה שעדיפות על ליגת העל שלנו - ליאור רפאלוב, בן שהר, מונס דאבור, ביברס נאתכו, טל בן חיים, רמי גרשון, סינטיהו סלליך, ניר ביטון, חאתם עבד אלחמיד, בירם כיאל.

כמו כן, לא נשכח את צמד המאמנים הישראלים מעבר לים, אברם גרנט וגיא לוזון. גרנט הוביל את גאנה למקום השני באליפות אפריקה והיה רחוק רק פנדלים מלהביא לנבחרתו תואר ראשון אחרי 33 שנה, אך יתנחם בשיחזור ההישג מלפני 23 שנה. גיא לוזון פתח רע את העונה בסטנדרד ליאז' אחרי ההצלחה אשתקד, אבל המעבר לצ'רלטון עשה לו רק טוב וקבוצתו השתפרה בצורה ניכרת מאז החל לעמוד על הקווים ולהדריך את טל בן חיים וחבריו. וכעת, לדירוג;

מקום ראשון - ליאור רפאלוב
קלאב ברוז' (ליגה בלגית). משחקים: 48, פתח בהרכב: 40, דקות: 3,672, שערים: 18, בישולים: 15.

הקשר של קלאב ברוז' חתום על אחת מהעונות הגדולות ביותר של שחקן ישראלי מעבר לים, לפחות מבחינת מספרים. נכון, רפאלוב לא משחק באנגליה, ספרד, גרמניה, איטליה או צרפת, אך בלגיה היא ליגה בכירה יחסית ומקפצה לאחת מהליגות שהוזכרו קודם. הקשר הישראלי היה הכוכב הגדול של קלאב ברוז' שסיימה במקום השני בבלגיה לאחר שהוליכה את הטבלה לאורך רוב העונה, הוא הוביל אותה לרבע גמר הליגה האירופית וכמובן, היה חתום על הגביע והתואר הראשון של קלאב ברוז' אחרי שבע שנים עקרות עם שער ענק בדקה ה-90 בגמר הגביע. הקשר המחונן כבש 18 שערים בכל המסגרות, אליהם הוסיף 15 בישולים. בסה"כ, אחראי רפאלוב על 33 שערים במדי קבוצתו. יתר על כן, רפאלוב גם נבחר לשחקן העונה בבלגיה ולדעת רבים וטובים אצל היריבה שלנו במוקדמות אליפות אירופה, רפאלוב הוא השחקן הטוב ביותר בליגה. מי אנחנו שנתווכח.

ליאור רפאלוב
ליאור רפאלוב
 

מקום שני - רמי גרשון
גנט (ליגה בלגית) משחקים: 44, פתח בהרכב: 44, דקות: 3,960,שערים: 1, בישולים: 1.

אם בתחילת העונה היו אומרים לכם שרמי גרשון יהיה אחד הליגיונרים המצטיינים, סביר להניח שהייתם שולחים את אותו אדם לפסיכולוג. גרשון, שלא שיחק בליגת העל ויצא לאירופה היישר מראשון לציון, מיעט לשחק מעבר לים מאז העונה הנהדרת בקורטרייק ב-2010/11. אבל העונה, אחרי שהתאחד עם מאמנו מהעונה הנהדרת אז, היין ואנהאזברוק, הוא שב לפרוח. המאמן שנתן בזמנו את הקרדיט לגרשון האמין בו גם העונה, והאחרון החזיר לו בענק. גרשון הפך לברומטר של הקבוצה בחלק האחורי, פתח בהרכב ב-38 מתוך 40 משחקים (רק ביום כיפור ובמשחק הליגה האחרון וחסר המשמעות לא שיחק) ואף בישל במשחק האליפות תוך שהוא מקבל ציון 8. אחת ההפתעות הנעימות העונה של ישראלי שמשחק בחו"ל, שכעת ינסה למנף את ההצלחה גם במדים של נבחרת ישראל.

רמי גרשון חוגג אליפות
רמי גרשון חוגג אליפות
 

מקום שלישי - ביברס נאתכו
צסק"א מוסקבה (ליגה רוסית) משחקים: 34, פתח בהרכב: 32, דקות: 2,847, שערים: 14, בישולים: 10.

עונה הפכפכה עברה על אחד השגרירים הכי בולטים של ישראל בשנים האחרונות. מצד אחד, נאתכו הגיע לאלופה רוסיה היוצאת, צסק"א מוסקבה, שיחק בליגת האלופות, הבקיע נגד מנצ'סטר סיטי והיה אחד העוגנים המרכזיים של הקבוצה; אך מאידך גיסא, קבוצתו לא הצליחה לשמור על תואר האליפות, לא הניפה גביע, נפרדה בשלב הבתים מליגת האלופות ולא תזכור את העונה הזאת כטובה יתר על המידה, כאשר גם נאתכו היה שותף לירידה ביכולת של הקבוצה בחצי השני של העונה. עם זאת, נאתכו מבחינה אישית חווה את אחת העונות הטובות בקריירה שלו, בעיקר מבחינת מספרים. הקשר הישראלי כבש 14 שערים בכל המסגרות, היה אדריכל הניצחון על הסיטיזנס באיתיחד עם צמד בישולים לסיידו דומביה וגם כבש נגד מנצ'סטר סיטי במשחק הביתי. לכל אלה הוסיף נאתכו תשעה בישולים והפך למנהיג של צסק"א במרכז הקישור.

ביברס נאתכו
ביברס נאתכו
 

מקום רביעי - מונס דאבור
גראסהופרס (ליגה שווייצרית) משחקים: 40, פתח בהרכב: 40, דקות: 3,454,שערים: 18,בישולים: 9.

אחרי חצי עונה כבירה אשתקד כשיצא לשחק בגראסהופרס, מונס דאבור עשה את מה שרבים לא האמינו שיצליח לעשות - להשתפר עוד יותר ולא לרדת ביכולת. והוא עשה את זה בענק; החלוץ הישראלי היה השחקן הטוב ביותר של גראסהופרס העונה והרבה בזכותו היא תבלה גם בעונה הבאה בליגה השווייצרית הבכירה. החלוץ הצעיר כבש 13 שערים, הוסיף אליהם שמונה בישולים והציג יכולת כבירה במדי החרגולים. במהלך העונה נפוצו לא מעט דיווחים על כך שהחלוץ הצעיר בדרך לבונדסליגה, והמעבר הזה רק מתבקש. רוב החלוצים שפורחים בשווייץ מוצאים את עצמם בליגה הגרמנית הבכירה, ומונס דאבור צפוי לעשות זאת. הוא סקורר בחסד, ואם ישחק לצד שחקנים טובים יותר מאלו שהיו לצידו העונה בגראסהופרס, הוא גם ישפר את מספריו עוד יותר.

דאבור חוגג
דאבור חוגג
 

מקום חמישי - ניר ביטון
סלטיק (ליגה סקוטית) משחקים: 43, פתח בהרכב: 35, דקות: 3,310,שערים: 2, בישולים: 4.

אשתקד, ניר ביטון זכה לראשונה בקריירת הבוגרים שלו באליפות. אבל הוא לא באמת הרגיש שזכה בתואר הזה. ביטון מיעט לשחק, זכה ל-725 דקות בלבד ולא הרגיש שהיה שותף אמיתי לתואר. לעומת זאת, העונה, הקשר הפך לחלק בלתי נפרד מה-11 של רוני דיילה. עד חודש דצמבר ביטון סבל לא מעט; הקשר מיעט לשחק, לא זכה לראות דשא והיה מתוסכל. ואז הגיע השינוי. בחודש דצמבר ביטון נכנס להרכב של דיילה, ולא יצא משם. עד עכשיו. ביטון אמנם לא איש של מספרים, אבל על התרומה הרבה שלו למשחק של סלטיק יגיד לכם כל אוהד שרואה את הקבוצה. קשרה של אשדוד לשעבר לא מפסיק לרוץ, לחלץ כדורים, לנהל את המשחק. את השיפור הגדול שלו כולם ראו במשחק הנבחרת מול בלגיה. ואת זה רואים בסלטיק מדי שבוע. לכן הוא גם מבוקש בפרמייר-ליג, אבל עדיף לקשר הצעיר להמשיך עונה נוספת אצל הקבוצה הסקוטית הבכירה, כדי שיוכל להתחשל יותר, לצבור יותר ניסיון. עם 24 משחקים בהרכב הראשון, האליפות הזאת חתומה לא מעט על שמו של ניר ביטון.

ניר ביטון (רויטרס)
ניר ביטון (רויטרס)
 

מקום שישי - סינטיהו סלליך
מאריבור (ליגה סלובנית) משחקים: 37, פתח בהרכב: 22, דקות: 1,937,שערים: 3, בישולים: 7.

לאחר ארבע שנים בהן מכבי חיפה החליטה בכל פעם להשאיל את סינטיהו סלליך לקבוצה אחרת, לקשר נמאס. אז סלליך פדה את כרטיס השחקן שלו והחליט להמר על מעבר לחו"ל, למאריבור. וזה הצליח. בענק. הקשר הגיע באיחור לקבוצתו החדשה, לא היה שותף למחנה האימונים וגם החמיץ את המשחק הראשון שלה באירופה. בפעם הראשונה שראה דשא, זה היה מול קבוצה מוכרת - מכבי תל אביב. וכששומעים על כל מה שעבר בתחילת הדרך, זה רק היה מתבקש לראות את הקריסה, את הנפילה של הקשר. לצפות שיחזור לארץ עם הזנב בין הרגליים, בבושת פנים וישחק אפילו בליגה הלאומית. אבל סלליך לא ויתר. אמנם הוא לא הפך לשחקן הרכב קבוע, אבל הוא בהחלט היה חלק נכבד מהרוטציה של מאריבור, עם 25 משחקי ליגה ועוד חמישה משחקים בשלב הבתים של ליגת האלופות. לקשר הצעיר היו העונה חמישה שערים ועוד שבעה בישולים, והוא ההפתעה הנעימה ביותר מבין הליגיונרים, ביחד עם רמי גרשון. מעניין לראות האם יצליח להשתפר גם בעונה הבאה, ולעשות עוד קפיצת מדרגה. גוטמן, מן הסתם, עוקב בעניין.

סלליך חוגג אליפות עם חבריו
סלליך חוגג אליפות עם חבריו
 

מקום שביעי – טל בן חיים
צ'רלטון (צ'מפיונשיפ) משחקים: 37, פתח בהרכב: 37, דקות: 3,330, שערים: 0,בישולים: 0.

העוגן של צ'רלטון. הבלם הבכיר של הכדורגל הישראלי חווה אשתקד עונה לא פשוטה בכלל. אפילו קשה. וזה עוד אחרי עונה קשה לא פחות שנה קודם לכן במדי ק.פ.ר. בן חיים הגיע לסטנדרד ליאז' של גיא לוזון אשתקד ושיחק 1,178 דקות בלבד. רק 528 דקות בליגה הבלגית. ואז הוא חתך לקבוצה אחרת של רומאן דושאטלה, צ'רלטון. ואיזו בחירה מצוינת עשה הבלם הוותיק. בן חיים פתח ב-37 משחקי ליגה, היה הבלם הבכיר של צ'רלטון והעוגן שלה במרכז ההגנה, כשלעיתים הוא מזכיר את הבלם ההוא, שהצליח בבולטון והגיע עד לצ'לסי. בן חיים חווה את אחת העונות המוצלחות שלו בקריירה, עם 3,330 דקות ליגה, הכי הרבה מאז שיצא לשחק מעבר לים. הוא אמנם סיים חוזה בצ'רלטון וסיים את ההתקשרות עם המועדון, אך לאור העונה הנוכחית, הוא לא יתקשה למצוא מקום בליגת המשנה באנגליה, וייתכן שגם בפרמייר-ליג.

טל בן חיים. מסיים חוזה
טל בן חיים. מסיים חוזה
 

מקום שמיני - תומר חמד
תומר חמד - אלמריה (ליגה ספרדית) משחקים: 36, פתח בהרכב: 27, דקות: 2,422, שערים: 8, בישולים: 4.

החלוץ שגדל במכבי חיפה הוא הליגיונר היחיד שמשחק באחת מהליגות הבכירות באירופה. ועם כל הכבוד לשאר הליגיונרים, זה מציב לו לא מעט נקודות זכות. יחד עם זאת, חמד שיחק באלמריה, שירדה לליגה השנייה בספרד, בדיוק כפי שקרה לו במיורקה, אשר גם איתה הוא צנח ליגה. חמד אמנם סיים כמלך השערים של אלמריה עם שמונה כיבושים, אך לא יזכור את העונה הזו לטובה במיוחד, אך גם לא חלילה לרעה מדי. ראשית, הא שבר את שיא ההבקעות לשחקן ישראלי בליגה הספרדית, וגם רשם עונה שלישית ברציפות בליגה הספרדית הבכירה בה הוא לא יורד מ-8 שערים, קיבע את עצמו כסקורר מוכח והבקיע 23% מסך שערי קבוצתו העונה בליגה, אבל שתי ירידות עם שתי קבוצות שונות תוך שלוש שנים הן חותמת רעה עבור כל שחקן. מבחינה אישית חמד יכול לצאת מרוצה יחסית מהעונה הזו, בה הוכיח שהוא שחקן ראוי לשחק באחת מהליגות הבכירות, וכעת המטרה שלו תהיה למצוא קבוצה חדשה באחת מהליגות הללו.

תומר חמד מאוכזב (טוויטר)
תומר חמד מאוכזב (טוויטר)
 

מקום תשיעי - עומר דמארי
לייפציג (ליגה גרמנית שנייה), אוסטריה וינה (ליגה אוסטרית) משחקים: 26, פתח בהרכב: 23, דקות: 1,927, שערים: 10, בישולים: 9.

אם הדירוג היה מתבצע על בסיס החצי השני של העונה, עומר דמארי היה בתחתית הדירוג. החלוץ, שיצא הקיץ לראשונה מעבר לים, פתח את העונה בצורה נהדרת. הוא הבקיע שמונה שערי ליגה במדי אוסטריה וינה, הוסיף שני שערים בגביע וגם היה מלך השערים של מוקדמות אליפות אירופה 2016 בשלב מסוים עם חמישה שערים בשלושה משחקים בלבד. כמה גדולה הייתה חצי העונה של דמארי? העובדה שהוא עדיין מדורג עשירי בטבלת מלכי השערים באוסטריה אומרת הכל. אלא שאז המזל החליט להפסיק להאיר פנים לחלוץ שגדל במכבי פתח תקווה; הייתה שם מחלת הנשיקה, פציעות, ירידה בכושר, חולשה. את הופעת הבכורה שלו בר.ב. לייפציג הוא ערך רק ב-15 בפברואר, אבל את חצי העונה הזאת בקבוצתו החדשה מליגת המשנה בגרמניה הוא לא ירצה לזכור יותר מדי - 11 משחקים בכל המסגרות, אפס שערים. ב-603 דקות החלוץ הישראלי לא הניב ולו שער אחד. כן הוא בישל, סחט פנדל גם, אבל לא הזיז את הרשת בעצמו. בחירה רעה של קבוצה? ימים יגידו. חשבון הבנק שלו לבטח חושב אחרת.

עומר דמארי ברד בול לייפציג
עומר דמארי ברד בול לייפציג
 

מקום עשירי - בן שהר
ווילם II (ליגה הולנדית) משחקים: 34, פתח בהרכב: 27, דקות: 2,234, שערים: 8, בישולים: 4.

כנראה שהליגה ההולנדית מתאימה כמו כפפה ליד, כמו סיר למכסה עבור בן שהר. העונה האחרונה בה היה היה שחקן משמעותי בקבוצה מעבר לים וגם סיפק את הסחורה הייתה אי שם ב-2008/9, עת שיחק בדה חראפשחאפ. מאז, הוא ספיק לעבור בלא מעט קבוצות, לא מעט ליגות, ובשום עונה לא הותיר חותם. נדמה שהעונה שעברה, בה ירד לליגה השלישית עם ארמניה בילפלד, הייתה שיא הכישלון של בן שהר. תחתית הבאר. ואז, מהמקום הנמוך ביותר, החלוץ הישראלי הצליח לפרוח, להמציא את עצמו מחדש. אחרי בחירת קבוצות רעה, הוא חתם בווילם II; הפעם הבחירה שלו הייתה מוצלחת במיוחד, בדיוק כמו בקדנציה האחרונה בהולנד. בן שהר ערך 26 הופעות בהרכב הראשון בליגה, שיחק 33 משחקים וכבש שבעה שערים בליגה. הוא שיחק 2,144 דקות בליגה ההולנדית, יותר מכמות הדקות שקיבל במסגרת הליגה בשתי העונות האחרונות שלו. ועם הקילומטראז' על הדשא, הגיע גם הביטחון, והבישולים, והגולים, והזימון המוצדק לנבחרת, שהפעם לא גרר ביקורות. שהר עוזב כעת את ווילם, ויצטרך גם בקיץ הנוכחי לפגוע עם קבוצתו החדשה, כדי למנף את היכולת הטובה מהעונה האחרונה, אחרת זה עלול להסתיים בנפילה כמו שהייתה לו באספניול אחרי חצי העונה הטובה בקדנציה הראשונה בהולנד.

בן שהר
בן שהר
 

מקום 11 - טוטו תמוז
פטרולול פלויישטי (ליגה רומנית) משחקים: 30, פתח בהרכב: 30, דקות: 2,480, שערים: 14, בישולים: 6.

כמו כל-כך הרבה פעמים בקריירה שלו, טוטו תמוז חווה עוד עונה הפכפה מבחינתו. החלוץ החל את עונת 2014/15 בטירוף וקרע רשתות ברומניה, אך מיד לאחר מכן הגיעה הנפילה, שכללה גם פציעה לא פשוטה, שעצרה את ההתקדמות שלו. האם בעונה הבאה טוטו יצליח סוף-סוף לתפוס את מקומו? נקווה בשבילו שכן.

טוטו תמוז חוגג
טוטו תמוז חוגג
 

מקום 12 - גיא לוזון
צ'רלטון (צ'מפיונשיפ) וסטנדרד ליאז' (ליגה בלגית) בלגיה - משחקים: 11, ניצחונות: 3, הפסדים: 5, תיקו: 3. אנגליה - משחקים: 20, ניצחונות: 8, הפסדים: 7, תיקו: 5.

בפתיחת העונה גיא לוזון היה בטוח שהקדנציה האירופית שלו הסתיימה. יכולתה האיומה של ליאז' הביאה לפיטוריו של המאמן כבר אחרי 11 מחזורים בלבד והוא מצא את עצמו במצב לא פשוט. למרות זאת, לוזן קיבל הזדמנות מחודשת בקבוצתו של בן חיים, צ'רלטון, בה הוא עשה שינוי אדיר ועזר לה לשרוד בליגת המשנה.

גיא לוזון (טוויטר)
גיא לוזון (טוויטר)
 

מקום 13 - בירם כיאל
ברייטון (צ'מפיונשיפ), סלטיק (ליגה סקוטית) משחקים: 31, פתח בהרכב: 21, דקות: 1,852,שערים: 1, בישולים: 0.

העונה של כיאל מתחלקת לשתיים. בתחילה, הקשר איבד את מקומו בסלטיק בגלל היכולת הירודה שהציג והבין שאין לו ברירה והוא חייב לעזוב. בחלק השני של העונה, כיאל קיבל שוב את ההזדמנות לשחק במדי ברייטון, בה הפך במהרה לשחקן הרכב קבוע ועזר לה לשרוד בליגת המשנה.

בירם כיאל
בירם כיאל
 

מקום 14 - חאתם עבד אלחמיד
דינמו בוקרשט (ליגה רומנית) משחקים: 14, פתח בהרכב: 12, דקות: 1,050, שערים: 3, בישולים: 2.

איזו החלטה חכמה קיבל חאתם עבד אלחמיד העונה. הקשר, שבלט בשורות מועדון ספורט אשדוד, עבר לרומניה, הוכיח איזה כישרון נפלא הוא והיישר מהגעתו ניצל את ההזדמנות אותה קיבל והפך לאחד השחקנים המצטיינים בבוקרשט.

אלחמיד (סקאוטפוש)
אלחמיד (סקאוטפוש)
 

מקום 15 - אבי ריקן
פ.צ. ציריך (ליגה שווייצרית) משחקים: 25, פתח בהרכב: 18, דקות: 1,556, שערים: 5, בישולים: 3.

פציעות רבות מנעו מאבי ריקן לרשום עונה מוצלחת נוספת בשווייץ. הישראלי, שרשם עונה פנטסטית אשתקד, לא הצליח לשחזר את היכולת, אך בהחלט הראה ניצוצות והוכיח שלולא הפציעות הוא היה יכול שוב ולהצטיין. אין ספק שיש לנו עוד הרבה ממה לצפות ממנו.

אבי ריקן חוגג
אבי ריקן חוגג
 

מקום 16 - עידן ויצמן
סימורק (ליגה אזרית) משחקים: 31, פתח בהרכב: 31, דקות: 2,734, שערים: 3, בישולים: 4.

האיש הצבעוני ביותר ברשימה, עידן ויצמן, יכול לסמן לעצמו וי נוסף על עונה מוצלחת למדי, חרף העובדה שקבוצתו שקעה בלא מעט בעיות כלכליות ונכנסה לתקופה קשה מאוד גם על המגרש. ויצמן לא נתן לדבר להפריע לו, שמר על מקומו בהרכב והוכיח לנו שוב שהוא ידע בדיוק לאן הוא הגיע.

עידן ויצמן
עידן ויצמן
 

מקום 17 - רם שטראוס
נאה סלאמיס (ליגה קפריסאית) משחקים: 18, פתח בהרכב: 18, דקות: 1,620.

אחיו של שגיא שטראוס, רם, הראה לנו שכנראה הכישרון עובר בגנים. השוער חווה עונה טובה מאוד במדי קבוצתו מתחתית הליגה בקפריסין וגם כשהיה נראה שהוא הולך לאבד את מקומו בהרכב, הוא שב אליו בסערה ועזר לקבוצתו לשרוד עונה נוספת.

רם שטראוס
רם שטראוס
 

מקום 18 - רוברטו קולאוטי
א.א.ק. לרנקה (ליגה קפריסאית) משחקים: 27, פתח בהרכב: 16, דקות: 1,521, שערים: 9, בישולים: 1.

הוא אמנם כבר לא צעיר, אבל רוברטו קולאוטי הוכיח שוב שיש לו עדיין מה לתרום. החלוץ הוותיק פתח את העונה בסערה עם מספר נאה של שערים והציפיות ממנו היו גדולות. לצערו של החלוץ, לקראת בהמשך העונה הוא מעט נחלש, נפצע ואיבד את מקומו בהרכב. הפרישה מתקרבת.

קולאוטי
קולאוטי
 

מקום 19 - אייל גולסה
פאוק סלוניקי (ליגה יוונית) משחקים: 33, פתח בהרכב: 19, דקות: 1,874, שערים: 0, בישולים: 0.

אייל גולסה יכול לסכם את העונה הראשונה שלו באירופה כבינונית למדי. בניגוד ללא מעט ליגיונרים, השחקן זכה לקבל הזדמנות אמיתית בקבוצת הפאר היוונית, אך הוא התקשה לספק את הסחורה והסטטיסטיקה הדלה שלו מסבירה הכל.

אייל גולסה
אייל גולסה
 

מקום 20 - ניסו קפילוטו
סט גאלן (ליגה שווייצרית) משחקים: 14, פתח בהרכב: 12,דקות: 1,182, שערים: 0, בישולים: 0.

אחת מהפתעות העונה בליגיונרים הוא ללא ספק ניסו קפליטו. הבלם, שהגיע בתחילת העונה מבית"ר ירושלים, הפתיע בכך שהצליח לקבל את חולצת ההרכב של הירוקים לא מעט פעמים. השחקן רשם מספר משחקים טובים והפתיע לא מעט אנשים.

קפילוטו
קפילוטו
 

מקום 21 - קני סייף
גנט (ליגה בלגית) משחקים: 24, פתח בהרכב: 11, דקות: 1,101, שערים: 2, בישולים: 0.

מאוד קשה להגדיר את העונה שעברה על הקשר המוכשר, מצד אחד, הוא חווה תקופה לא רעה בכלל בה קיבל את חולצת ההרכב, אך מצד שני, חוסר היציבות שהפגין החזירה אותו מהר מאוד אל הספסל, ממנו הוא התקשה לספק את הסחורה.

קני סייף (האתר רשמי של גנט)
קני סייף (האתר רשמי של גנט)
 

מקום 22 - דן מורי
ויטסה ארנהיים (ליגה הולנדית) משחקים: 8, פתח בהרכב: 3, דקות: 386, שערים: 0, בישולים: 0.

הבלם שוב לא הצליח להוות פאקטור משמעותי בקבוצתו בהולנד. בדומה לשנתיים הראשונות בוויטסה, גם הפעם מורי הסתפק במעט קרדיט ובילה את מרבית העונה (25 פעמים) על הספסל. שרן ייני, שיגיע בעונה הבאה לצהובים-שחורים, כבר לא ימצא שם את מורי, שייאלץ למצוא לעצמו יעד חדש.

דן מורי נוגח
דן מורי נוגח
 

מקום 23 - אלמוג כהן
אינגלושטאדט (ליגה גרמנית שנייה) משחקים: 5, פתח בהרכב: 1, דקות: 141, שערים: 0, בישולים: 0.

עונה לא פשוטה בכלל עברה על הקשר. פציעה קשה ממנה סבל, איפשרה לו לשוב למגרשים רק במארס האחרון ואת מרבית העונה עשה כהן ביציע. הישראלי בוודאי חש אכזבה רבה מאוד מכך שלא היה יכול לקחת חלק בעונה המופלאה של קבוצתו, שעלתה בצורה מרשימה מאוד לבונדסליגה.

אלמוג כהן עם צלחת האליפות (פייסבוק)
אלמוג כהן עם צלחת האליפות (פייסבוק)
 

מקום 24 - גל שיש
וולין (ליגה אוקראינית) משחקים: 9, פתח בהרכב: 6, דקות: 577, שערים: 0, בישולים: 0.

הרבה פציעות וחוסר מזל. זאת הדרך הטובה ביותר לתאר את העונה של גל שיש, שלא הצליח לשחזר את היכולת הטובה שהפגין אשתקד באוקראינה. בעונתו השנייה בוולין, לא הצליח השחקן לקבל יותר מדי דקות, אך יש לומר שהפציעות הן אלו שהיו אחראיות לכך.

גל שיש במדי וולין
גל שיש במדי וולין
 

מקום 25 - גיא אסולין
מאיורקה (ליגה ספרדית שנייה) משחקים: 7, פתח בהרכב: 1, דקות: 184, שערים: 0, בישולים: 0.

עוד עונה רעה עבר על הקשר, שבתחילת דרכו היה הבטחה אדירה. בניגוד לאשתקד, אז הוא קיבל דקות משחק משמעותיות ואף כבש שלושה שערים, השנה אסולין לא הורגש במאיורקה וסיים עונה נוספת באכזבה אדירה. כנראה שהגיע הזמן לשוב הביתה.

גיא אסולין מוצג
גיא אסולין מוצג
 

אסור לפספס
נגןדמבלה מפתיע: "ליאו מסי יותר מהיר ממני"
דמבלה מפתיע: "ליאו מסי יותר מהיר ממני"
נגןפאטצ'י פותח את הבוקר עם כאפה מערן זהבי
פאטצ'י פותח את הבוקר עם כיפכוף מערן זהבי
נגןזה לא קורה הרבה: מנור ודנה בחופשה חלומית
זה לא קורה הרבה: מנור ודנה בחופשה חלומית
נגןנשיא המועדון הגיע עם קיאק למגרש המוצף
נשיא המועדון הגיע עם קיאק למגרש המוצף
/* LAST / NEXT ROUNDs */