מיגל ויטור הוא הבלם טוב ביותר בכדורגל הישראלי בעונה הנוכחית ואחד הטובים שנחתו בארץ מאז ומעולם. מהרגע הראשון שהצטרף להפועל באר שבע מפאוק סלוניקי היוונית ניתן היה להבחין בשקט שהוא מקרין, הביטחון, הניסיון והיציבות במרכז ההגנה של האלופה. מספיק שאם נתבונן בסטטיסטיקה של הקבוצה במשחקי הליגה בלבד, נשים לב לכך שעם ויטור בהרכב האלופה מחזיקה ב-84% הצלחה וללא הבלם הפורטוגלי יש לה רק 53%.
בשישה משחקים מתוך עשרה באירופה עם ויטור בהרכב, באר שבע לא ספגה כלל. לכן, כשהבלם נפצע במהלך הניצחון על בית"ר ירושלים בבירת הנגב החסירו פעימה ומאז שהוא נעדר, ספגה המוליכה בכל משחק בליגה ובגביע הטוטו (להוציא את התיקו 0:0 מול סכנין ביום ראשון האחרון) ורבים משייכים זאת להיעדרות של ויטור.
לאחר שעבר בדיקת אולטרסאונד, שם התברר כי מדובר בחבלה קשה בברכו, אבל לא בקרע ברצועות, יצא הפורטוגלי לחופשה פרטית עם תכנית שיקום, אך כשחזר בסוף השבוע שעבר עם כאבים בברכו הוחלט שיעבור בדיקה נוספת עם חשש לקרע ברצועה הצולבת (הפציעה הקשה ביותר לכדורגלן). לפני יותר משנה התלונן מאור בוזגלו על כאבים בשרירי הבטן. בקבוצה לא אבחנו את הפציעה שלו ורצו שיחל בהליך שיקום, אבל רק לאחר שעבר בדיקת MRI ואישור של רופא כירורגי הוחלט שבוזגלו יעבור ניתוח בקע וההליך עצמו לקח כחודשיים.
גם מוחמד גדיר סבל מפציעה בשרירי הבטן בסיום העונה שעברה וגם אז העריכו במועדון כי הליך שיקום יעזור לחלוץ, אבל לאחר שהחמיץ את מחנה האימונים ואת פתיחת העונה באירופה הבינו בצוות הרפואי שאין מנוס מניתוח וההיעדרות הכוללת של החלוץ הסתכמה בחמישה חודשים. במקרה של מאור מליקסון, שסבל מפציעה דומה בתחילת השנה, ההחלטה על ניתוח בקע הייתה מהירה יחסית. הליך השיקום של הקשר ארך כחודש וחצי והוא חזר למגרשים יותר מהר מהזמן שלקח לבוזגלו ולגדיר אחרי שהחלו בשיקום.
"ויטור סובל מקרע ברצועה הצולבת הקדמית וחבלה במיניסקוס", כתב הפיזיותרפיסט של הקבוצה אלכס פרישמן, "גודל הקרע הוא לא גדול. המזל הוא שהמיניסקוס לא קרוע ולכן התקווה שהקרע יתאחה בטיפול שמרני על ידי פיזיותרפיה וטיפולים במים. אני לא שולח לניתוח אלא רק כמוצא אחרון". "אני קודם כל אומר שאם אפשר לא לעשות ניתוח אז עדיף שלא, אבל כל מקרה לגופו", מצדד יובל קפיטולניק בהחלטה של באר שבע, מומחה לשיקום ואימון, "יש הרבה שחקנים שאני מחזיק אותם גם ללא ניתוח וגם במצב של קרע במיניסקוס, אבל לפעמים אין ברירה וצריך לנתח".
למרות זאת, מדובר בשיטות שונות. "השיקום שאני עושה זה לא פיזיותרפיה אלא שיקום ספורטיבי ותוך כדי אימון. היתרון במה שאני עושה זה שהשחקן שמחזק את עצמו, חוזר במצב שהוא מוכן לפעילות בניגוד לשיקום פיזיותרפי, שם הוא צריך להיכנס לפעילות בקבוצה עד שהוא נכנס לכושר". "שלומי ארבייטמן קרע שריר עם קרע חזק מאוד והוא חזר לשחק אחרי שבוע וחצי", המחיש קפיטולניק פציעות מהתקופה האחרונה, "הרופא של דובב גבאי אמר שהמצב שלו לא פשוט בכלל והוא יכול לגמור קריירה, אבל חזר לשחק במהרה".
עומר דנינו, בן צעירי, יונתן כהן, דובב גבאי, ארבייטמן ואחרים הם רק חלק מהדוגמאות לשיקום המהיר של ספורטאים בשיטות האימון הספורטיבי. יכול להיות שחלק מתהליך השיקום של ויטור צריך להיות גם ספורטיבי ולא רק פיזיותרפי. פרישמן ידוע כאחד ש"עושה קסמים" בבאר שבע וכבר החזיר כדורגלנים רבים לפעילות מהר יותר מהצפי ובבאר שבע החליטו ללכת עם ההמלצה שלו. מאמן הכושר דרור שמשון כבר החל את התהליך עם הבלם הפורטוגלי באמצעות טיפול במים. השיקום יארך למעלה מחודש ומשמעות ההחלטה לא להקפיא את הבלם היא גם לא לנצל את חלון העברות שמאפשר לקבוצה לעשות שינויים. אם השיקום יצליח, באר שבע תצא עם ידה על העליונה להמשך העונה, אם הבלם בכל זאת יצטרך ניתוח, הוא יפספס גם את תחילת העונה הבאה.